Auberginespread

Auberginespread met Smokey Tempeh Marinade

Deze auberginespread is super makkelijk te maken en smaakt heerlijk. Het past perfect bij een lekker stukje toast of een vers broodje. Stiekem gewoon wat uit het schaaltje scheppen kan natuurlijk ook! De spread is een goeie tegenhanger van stevige kazen en past bij vele gerechten. Ook bij de borrelhapjes is een schaaltje auberginespread zeker niet misplaatst!

Ingrediënten voor 2 personen:
   • 1 aubergine
   • 50 mL Smokey Tempeh Marinade

Deze Smokey Tempeh Marinade is te koop bij Manenwolf’s Rokerij en Foodlab. Restaurant aan Huis heeft een goede samenwerking met deze leverancier en maakt heerlijke gerechten met zijn producten. De tempeh, gembersiroop en deze Smokey Tempeh Marinade zijn favoriet.

Bereiding:
   • Verwarm de oven voor op 180 graden. Prik met een vork gaten in de huid van de aubergine en laat hem in 50-60 minuten goudbruin poffen in de oven. Ook op de BBQ kan de aubergine heerlijk gegaard worden!
   • Haal de aubergine uit de oven wanneer het vel loslaat van de vrucht en hij goed gaar en zacht is. Schraap met een lepel het vruchtvlees van de schil. Meng de substantie met de Smokey Tempeh Marinade. Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper, zout en olie. En klaar is de tapenade!