Gemarineerde watermeloen

Gemarineerde watermeloen met pistache en chocolade

Dit is een heerlijk licht dessert. Ideaal als afsluiting van een zwaar diner! De zoete en frisse watermeloen valt luchtig op de maag. De twist van pistache en chocolade zorgt ervoor dat het een luxe en verrassende combinatie is.

Ingrediënten voor 4-5 personen:

 

Bereiding:
   • Schil de watermeloen en snijd hem in plakken. Steek met een vormpje mooie figuren uit de plakken watermeloen. (Gewoon in blokjes snijden mag natuurlijk ook.)
   • Besprenkel de watermeloen met de Chanh Muõi en laat minimaal een half uur marineren. Langer mag ook!
   • Hak de pistachenoten grof en de chocolade iets fijner.
   • Verdeel de gemarineerde watermeloen over verschillende glaasjes. Bestrooi met de pistachenootjes en chocolade. Eet smakelijk!

 

Dit dessert is goed vooraf te bereiden, dus ideaal als er veel gasten over de vloer zijn en je niet de hele tijd in de bezig keuken wil zijn! Bewaar de pistachenootjes en de chocolade in een afgesloten bakje. Verdeel de watermeloen vast over de glaasjes en dek af met wat folie. Zet de glaasjes in de koelkast tot het tijd is voor het dessert. Strooi snel de pistache en chocolade over de watermeloen, en klaar is het gerecht!

Kijk eens op de receptenpagina voor inspiratie naar een voor- en een hoofdgerecht om het chique diner compleet te maken!